Gedragscode ouders

 

Verbaal geweld t.o.v. spelers, trainers en scheidsrechters kunnen we U natuurlijk niet verbieden, maar raden we het ten strengste af.

 

Een speler wordt verondersteld om niet moedwillig slecht te spelen .We denken dan ook dat aanmoedigen meer gepast is dan het klassieke “afbreken”en lasterpraat aan het adres van andere kinderen (van de eigen ploeg) langs het terrein. De jongens weten zelf wel wanneer ze iets slecht doen. Heb je ten andere zelf graag als men je kind de grond inboort?

 

Een scheidsrechter wordt verondersteld om niet moedwillig slecht te fluiten. Denk aan het niveau waarop wij spelen. Scheidsrechters van 1steklasse maken ook fouten. We zouden tevens de mensen die veelvoudig kritiek hebben op de scheidsrechters willen uitnodigen om een wedstrijd te arbitreren, ten einde deze mensen te laten aanvoelen dat het toch niet zo gemakkelijk is als men denkt.

 

Kritiek geven op de trainer en van andere kinderen (ploegmaatjes) is ook een stokpaardje van sommige ouders. Laat ons hierbij ook niet uit het oog verliezen dat deze jongens veel vrije tijd opofferen om U kinderen het één en ander bij te brengen (denk er aan: 10 trainers,10 verschillende meningen).

 

Laat ons niet uit het oog verliezen dat onze jeugdvoetballers vooral opvoeding en ontspanning moeten krijgen. Het gedrag van de ouders tijdens en na de wedstrijden speelt duidelijk mee om het gedrag van de jeugd te bepalen. Wij weten ook dat er elk jaar één of meerdere ploegen geringe resultaten behalen. Wij kunnen ook niet elk jaar enkele super jongere “uit de grond” stampen. Vraag je kinderen om zich nog meer in te zetten en men zal zien dat de resultaten automatische verbeteren.

 

De ouders bemoeien zich niet met de opstelling en maken hun kinderen erop attent dat voetbal een ploegsport is

 

Ten einde iedereen een speelkans te geven is het mogelijk dat niet altijd de sterkste ploeg opgesteld wordt. Gelieve begrip op te brengen voor het feit dat er kinderen zijn die mindere kwaliteiten hebben dan anderen, maar dat ze evengoed of misschien beter hun best doen .Als ze al minder zijn en nooit spelen, zouden ze het dan kunnen leren .

 

Dit huishoudelijk reglement is opgesteld om iedereen in kennis te stellen van een aantal praktische afspraken omtrent de jeugdwerking van KDHJeuk. 

 

Dit reglement beoogt voornamelijk het bevorderen van de goede werking tussen de club, trainers en afgevaardigden, spelers en ouders.

Stamnummer: 06111

 

Koninklijke Daring Huvo Jeuk

 

 

DH Jeuk

 

logo dh jeuk

Created and sponsored by Prowebsite.be.​

♦ © 2021: alle rechten voorbehouden. ♦  Webmaster: Verbois Jeff  ♦